Bent u ouder dan 55 jaar en zou u het interessant vinden om met mee te doen met projecten
en onderzoek binnen de Proeftuin, meld u zich dan hier aan en wij houden u op de hoogte!

INSCHRIJVEN

Hoe werkt het?

LIBC/Universiteit Leiden biedt burgers van Leiden een aantal trainingen aan waarvan op basis van eerder onderzoek wordt verwacht dat ze bij kunnen dragen aan de vitaliteit. Er zijn op dit moment zes trainingen, namelijk: meditatie, beweging, voorlezen, computerspellen, documentaires, en het leren van een vreemde taal. Deze trainingen worden gratis aangeboden.

Voor LIBC/Universiteit Leiden biedt dit initiatief de mogelijkheid om beter in kaart te brengen welke trainingen het meest effectief zijn, en voor wie. Daarom zullen rondom de trainingen ook vragenlijsten worden aangeboden en enkele testjes van bijvoorbeeld het geheugen worden afgenomen. De trainingen worden allemaal aangeboden via internet, dus u kunt thuis meedoen en zelf een handig moment kiezen. Een training bestaat uit 20 sessies waarvan het de bedoeling is dat die in acht weken worden doorlopen. Elke sessie duurt een half uur tot een uur, afhankelijk van de training die u volgt. De vragen en tests die bij de training worden aangeboden kosten u nog ongeveer vijf uur extra, maar deze kunnen verdeeld worden in kleinere porties.

Wanneer u zich aanmeldt voor deelname zullen wij u in eerste instantie indelen in één van de trainingen. Om het effect van een training te kunnen onderzoeken is het belangrijk dat we deelnemers willekeurig verdelen over de trainingen. We begrijpen echter ook dat de ene training u meer aanspreekt dan de andere. Daarom krijgt u na afronding van de eerste training ook nog gratis toegang tot een training naar keuze.