Bent u ouder dan 55 jaar en zou u het interessant vinden om met mee te doen met projecten
en onderzoek binnen de Proeftuin, meld u zich dan hier aan en wij houden u op de hoogte!

INSCHRIJVEN

 

Levensstijl 2030: Onderhoud en optimale ontwikkeling van het oudere brein

Bent u 55+ en woonachtig in Leiden?  Dan willen we u graag uitnodigen deel te nemen aan het onderzoek Levensstijl 2030, naar de gunstige effecten van vrijetijdsbesteding op uw vitaliteit, welzijn en geestelijke gezondheid. Het onderzoek wordt georganiseerd door LIBC/Universiteit Leiden in samenwerking met Gemeente Leiden en zal worden verricht bij inwoners van 55 jaar en ouder uit Leiden en omliggende gemeenten.

Waarom?

De levensverwachting in Nederland is de afgelopen 30 jaar fors toegenomen. Kinderen die nu worden geboren zullen gemiddeld ouder dan 80 jaar worden. Uiteraard wil iedereen deze tijd graag zo lang mogelijk gezond beleven. LIBC/Universiteit Leiden werkt daarom samen met de gemeente Leiden om inwoners zo lang mogelijk vitaal, mobiel en zelfredzaam te houden. Hierbij is echter ook medewerking van de inwoners zelf nodig. Hoe jonger mensen beginnen om zichzelf uit te dagen, hoe groter het effect zal zijn. Om te kunnen onderzoeken welke vrijetijdsbestedingen (Levensstijlen) geschikt zijn om aan te bevelen, nodigen we mensen vanaf 55 jaar al uit en brengen we de effecten van de levensstijlen in kaart.

Hoe werk het?

>> Klik hier als u meer wilt weten over het project

Wie kan meedoen?

Inschrijving is tijdelijk stilgezet terwijl we aan de volgende fasen van het project werken.

Gegevens en Privacy?

Het Leiden Institute for Brain and Cognition (LIBC) hecht er veel belang aan om deelnemers aan onderzoek te beschermen tegen ongeoorloofde toegang tot hun gegevens. In het data-veiligheidsbeleid wordt toegelicht hoe toegang tot de data is geregeld voor wat betreft het onderdeel  “Levensstijl 2030” van LIBC binnen de Leidse Proeftuin Zorg en Welzijn (verder aangeduid als “het LIBC onderzoek”).

>> Lees hier onze privacy statement
 

Inschrijven

Inschrijving is tijdelijk stilgezet terwijl we aan de volgende fasen van het project werken. U kunt zich nog wel aanmelden voor toekomstig onderzoek en projecten hier, ook kunt u vragen per e-mail sturen via het adres helpdesk-levensstijl@fsw.leidenuniv.nl. Er is ook bescheiden telefonische assistentie beschikbaar voor het onderzoek: op het telefoonnummer 071-5271460 kunt u vragen stellen op woensdagen van 10-11 uur en op vrijdag van 12-13 uur.