Bent u ouder dan 55 jaar en zou u het interessant vinden om met mee te doen met projecten
en onderzoek binnen de Proeftuin, meld u zich dan hier aan en wij houden u op de hoogte!

INSCHRIJVEN

PROEFTUIN NIEUWS

 • Landelijke aandacht voor bevindingen KNOP-project

  28-01-2016 11:52

  Zes studententeams van Hogeschool Leiden presenteerden op 19 januari hun ervaringen met het KNOP-project. Dat deden zij onder landelijke belangstelling: Doekle Terpstra kwam een kijkje nemen. Hij is aanjager van het Zorgpact, een initiatief van het kabinet.

  Lees verder »
 • Lekker met je brein bezig: doe mee met Levensstijl2030

  18-12-2015 17:07

  Meditatie, computerspelletjes, meer bewegen, een nieuwe taal leren. Wat is nu het beste voor je brein?

  Lees verder »
 • Hoe meten we vitaliteit?

  18-12-2015 17:06

  Wat is vitaliteit eigenlijk en hoe meten we dat? Het antwoord op die eerste vraag weten Leidse ouderen wel: kijken naar wat iemand kan in plaats van wat iemand beperkt.

  Lees verder »
 • Drie Leidse projecten bij koplopers Zorgpact

  18-12-2015 17:02

  Leidse Proeftuin koploper Zorgpact De Leidse Proeftuin is samen met twee andere Leidse projecten koploper geworden in de landelijke Zorgpactbeweging. Dit maakte aanjager van het Zorgpact, Doekle Terpstra, op 2 december bekend.

  Lees verder »
 • Eerste Leidse Kenniscafe Ouderen met burgemeester Lenferink groot succes

  04-11-2015 10:03

  Wie in beweging blijft, heeft een veel grotere kans om gezond oud te worden. Dat weten we allemaal. Maar hoe zorgen we dat we blijven bewegen? Leidse wetenschappers van de Leidse Proeftuin Zorg en Welzijn gingen op vrijdag 30 oktober in gesprek met circa vijftig bewoners van serviceflat Rosenburch tijdens het Eerste Leidse Kenniscafe voor Ouderen. Speciale gast was burgemeester Henri Lenferink, die zijn fitheid liet testen (hij haalde tot algehele hilariteit natuurlijk gewoon de hoogst haalbare score) en meedeed met een sessie Tai Chi van Robbert-Jan Schippers voor ouderen.

  Lees verder »

Pagina's: 1, 2, 3, 4, 5