Bent u ouder dan 55 jaar en zou u het interessant vinden om met mee te doen met projecten
en onderzoek binnen de Proeftuin, meld u zich dan hier aan en wij houden u op de hoogte!

INSCHRIJVEN

PROEFTUIN NIEUWS

 • 220 ouderen op stap met studenten

  19-08-2015 16:18

  Een dagje naar het strand. Of een rondvaart. Knutselen en bingo. Een bezoek aan de Hortus en het theater. 220 ouderen uit de Leidse regio namen het afgelopen studiejaar deel aan de activiteiten van Samen Vitaal, initiatief van masterstudenten Vitality and Ageing (Leyden Academy).

  Lees verder »
 • Samen met ouderen werken aan gezond ouder worden

  08-07-2015 09:36

  Hoe kunnen ouderen tot hun 67ste blijven bijdragen op de arbeidsmarkt? Hoe ga je als oudere om met stress, ziekte en tegenslagen? Wat kan je zelf doen om mentaal zo lang mogelijk gezond te blijven? Allemaal vragen waaraan het Leids Instituut voor Brein en Cognitie (LIBC) samen met ouderen uit de Leidse regio werkt in het project Levensstijl 2030.

  Lees verder »
 • TNO en Hogeschool Leiden werken samen aan beweegprogramma voor ouderen

  06-07-2015 10:41

  Het is belangrijk dat ouderen blijven bewegen. Zodat zij langer zelfstandig hun dagelijkse handelingen kunnen blijven doen. Invoering van preventieve beweegprogramma`s voor ouderen moet daaraan gaan bijdragen. Aldus het doel van KNOP, het KennisNetwerk Ouderen en Preventie, een project van TNO en Hogeschool Leiden.

  Lees verder »
 • Vitaliteitscoaching: midden in het leven ondanks gebreken

  02-07-2015 15:21

  Bij "vitale ouderen" denken veel mensen aan krasse senioren die op 92-jarige leeftijd nog een marathon uitlopen of op hun tachtigste de Mount Everest beklimmen. Mensen op wie de ouderdom geen vat lijkt te hebben. Bij Leyden Academy kijken iets anders aan tegen het begrip vitaliteit.

  Lees verder »
 • Verbetertraject zelfredzaamheid in het dagelijks leven

  07-10-2014 13:47

  Het lectoraat Eigen Regie werkt binnen Hogeschool Leiden actief mee aan de ontwikkeling van onderzoekscompetenties van de studenten van het cluster Zorg.

  Lees verder »

Pagina's: 1, 2, 3, 4, 5