Bent u ouder dan 55 jaar en zou u het interessant vinden om met mee te doen met projecten
en onderzoek binnen de Proeftuin, meld u zich dan hier aan en wij houden u op de hoogte!

INSCHRIJVEN

Leer hoe je je hersenen fit houdt tijdens het tweede kenniscafé

Het kenniscafé Hou je kop erbij vindt plaats op vrijdag 18 maart van 15.00 tot 17.00 in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4. Na het doen van een aantal wetenschappelijke tests, zal neuropsycholoog Kerwin Olfers vertellen wie zijn kop er het beste bij houdt en hoe dat waarschijnlijk komt. Ten slotte gaan we bedenken hoe onze stad zo ingericht kan worden, dat we zo goed als vanzelf onze hersens blijven gebruiken. Bijvoorbeeld met een slim ingerichte denkplek in het Singelpark. Speciale gasten: wethouder zorg Roos van Gelderen en voorzitter Vrienden van het Singelpark Conny Broeyer. Meedoen of plaats op de publieke tribune? De bijeenkomst is openbaar. Aanmelden kan via ikdoemee@deleidseproeftuin.nl.

Programma Hou je kop erbij
15.00: Inloop
15.30: Wie heeft de fitste hersens? Aan de hand van diverse wetenschappelijke tests gaan diverse teams de strijd aan. Zouden de denksporters winnen?
16.00: Korte presentatie neuropsycholoog Kerwin Olfers
Wat betekenen de resultaten  van onze wedstrijd en wat vertelt de wetenschap over je hersenen fit houden?
16.15: Crashtest Slim Singelpark
Het Singelpark wil niet alleen wandelaars en hardlopers bedienen, maar ook een denkplek, waar Leidenaren  hun hersens kunnen trainen. Hoe kunnen we dat inrichten? Brainstorm in teams.
16.45: Aanbieden van de beste ideeën aan Conny Broeyer, voorzitter Vrienden van het Singelpark
17.00: Einde