Bent u ouder dan 55 jaar en zou u het interessant vinden om met mee te doen met projecten
en onderzoek binnen de Proeftuin, meld u zich dan hier aan en wij houden u op de hoogte!

INSCHRIJVEN

Functionele Training Ouderen

Wat is Functionele Training Ouderen?

Moeite met opstaan uit een stoel of uit uw bed, traplopen of met boodschappen doen: ouder worden brengt uitdagingen met zich mee. Vooral als u beperkingen ervaart in uw sociale leven en zelfredzaamheid. Het oefenen van dagelijkse handelingen tijdens een Functionele Training Ouderen (FTO) is een effectief middel om deze problemen te voorkomen, blijkt uit onderzoek van TNO. U kunt kiezen voor een een individuele training aan huis of een groepstraining in de praktijk van een fysio- of oefentherapeut. In het filmpje vindt u een voorbeeld van de individuele variant van FTO. 

Wat is het KennisNetwerk Ouderen en Preventie (KNOP)?

Het KNOP-project is onderdeel van de Leidse Proeftuin en wordt door TNO samen met de Hogeschool Leiden uitgevoerd. In dit project werken ouderen, therapeuten, studenten, docenten en onderzoekers samen in teams om Functionele Training Ouderen blijvend in te voeren in de regio. In het tweede onderzoeksjaar wordt ook samengewerkt met de Hanzehogeschool in Groningen.

Waar kan ik terecht?

Voor advies op maat kunt u terecht bij onderstaande fysiotherapeuten:

 

Hoe kan ik KNOP helpen?

Regelmatig is TNO op zoek naar mensen in de Leidse regio, zoals u, om te vragen naar uw ervaringen of om mee te doen aan een experiment, bijvoorbeeld met Functionele Training Ouderen.

Waar kan ik meer lezen over FTO?

Wilt u meer weten over Functionele Training Ouderen? Dan vindt u hier meer informatie van TNO.